Caută
Close this search box.

Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca, dotat cu aparatură de ultimă generație

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca și-a extins capacitățile cu tehnologii GE Healthcare de ultimă generație, astfel încât, noul echipament va asigura pacienților îngrijiri medicale mai bune, precum și asistenșă suplimentară pentru a răspunde viitoarelor cerințe de servicii medicale ale județului Cluj.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante spitale de stat din România, și-a extins capacitățile de diagnostic imagistic cu un sistem de rezonanță magnetică nucleară (RMN) Signa Explorer 1.5 Tesla de la GE Healthcare, potrivit unui comunicat de presă al conducerii spitalului remis MagnaNews.

Aparatul va oferi clinicienilor informații detaliate despre afecțiuni precum cancer, tulburări neurologice și afecțiuni cardiace. Noua tehnologie va ajuta clinicienii de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca să ofere îngrijiri mai bune pacienților și să răspundă viitoarelor cerințe de servicii medicale din județul Cluj și din regiunea de nord-vest a țării, fiind un echipament de ultimă generație.
Proiectul, în valoare de aproximativ 900.000 euro, incluzand amenajarea spațiului și o garanție full service cu piese de schimb incluse, pentru cinci ani, a fost realizat cu fonduri provenite din venituri proprii ale spitalului, iar echipamentul medical va fi achitat în 48 de rate lunare.

Sistemul Signa Explorer 1.5 Tesla dispune de un tunel cu o lățime de 60 cm ce asigură confort sporit pentru pacient, dar și capacități imagistice ireproșabile. Aparatul răspunde nevoii pacienților de a beneficia de o experiență de scanare mai bună și mai confortabilă, având capacitatea de a acoperi toate patologiile existente la nivelul unității spitalicesti, cu adresabilitate pentru investigații prin rezonanța magnetică, potrivit sursei citate.

Tehnologia avansată Signa Explorer oferă clinicienilor posibilitatea de a explora noi orizonturi în imagistică. Sistemul oferă o calitate excepțională a imaginii, confort sporit pacientului, ajută la îmbunătățirea fluxului de lucru și simplifică operațiunile. Sistemul Signa Explorer este proiectat pentru a fi rentabil pe tot parcursul duratei sale de viață, are caracteristici de economisire a energiei, emisii zero de heliu și necesită mai puțin spațiu de instalare.

În legătură cu cea mai recentă investiție la nivelul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală, Ec. Dr. Petru Susca, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a declarat: „Suntem încântați că avem posibilitatea de a oferi echipei noastre medicale și pacienților acces la tehnologii de imagistică de ultimă generație, ajutând medicii să desfășoare actul medical într-o manieră exactă și să evalueze schema de tratament potrivită, într-un timp mai scurt. Tehnologiile medicale vor permite spitalului să ofere servicii medicale de înaltă calitate unui număr mai mare de pacienți din județul Cluj și din regiunea de Nord-Vest. Achiziționarea aparatului RM completează politica de investiții și modernizare pe care am implementat-o în ultimii trei ani. Dincolo de toate eforturile noastre, fondurile limitate și insuficiente asigurate de Casa de Asigurări, pentru investigații imagistice decontate rămân o problemă stringentă. Astfel, putem oferi investigații imagistice gratuite, lunar, unui număr relativ mic de pacienți, în limita fondurilor alocate, în ciuda capacității noastre de diagnostic imagistic. ”

„Ne bucurăm că prestigioasa echipă medicală de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca beneficiază de tehnologiile GE Healthcare. Atât GE Healthcare, cât și SCJU Cluj consideră că noile evoluții tehnologice pot aduce mari beneficii pacienților și medicilor acestora.  Acum, locuitorii județului Cluj vor beneficia de inovații remarcabile în tehnologia medicală și suntem onorați să facem parte din acest proces”, a declarat Alexandra Munteanu, General Manager al GE Healthcare România și Republica Moldova.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca este dotat cu câteva tehnologii de diagnosticare inovatoare, achiziționate deja de la GE Healthcare, care deservesc toate secțiile spitalului. Printre acestea se numără 3 sisteme  de computer tomografie de tipul Optima CT660 SE  de 128 secțiuni , un sistem de rezonanță magnetică Optima MR 360 Advance 1.5 Tesla și un sistem de rezonanță magnetică Discovery 750w GEM 3 Tesla, ce oferă un flux de lucru simplificat pentru o manevrare rapidă și optimizată, concepute în așa fel încât să ofere toate capacitățile necesare în aplicații avansate, cum ar fi: aplicații cardiace avansate, oncologie, angiografie și imagistică dinamică. De asemenea, spitalul folosește în prezent și SenographeTM Essential, sistemul de mamografie digitală de referință al GE Healthcare, care permite medicilor să aplice o gamă largă de proceduri mamare, de la screening în cabinet sau mobil, la proceduri avansate de diagnosticare.

sursa foto: clujust.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri