Cătălin Stancu, directorul general al Electrica, a făcut zilele acestea un anunţ suprinzator: pagubele cauzate de prăbuşirea a sute de stâlpi, după furtunile de la sfârşitul săptămânii trecute, trebuie recunoscute în facturi, potrivit Hotnews.ro.

Consumatorii să plătească pagubele, chiar dacă ei au fost cei care au avut de suferit cel mai mult. 80% din reţeaua de distribuţie are însă o vechime de până în 60 de ani. În plus, chiar şi în condiţiile în care reţeaua este uzată fizic şi moral, Electrica nu respectă planurile de investiţii.

Bani pentru investiţii sunt, Electrica având în conturi aproape 2 miliarde de lei, obţinuţi în urma listării. De altfel, chiar dacă ceea ce s-a petrecut zilele trecute este fără precedent, reprezentanţii companiei se aşteptau la avarii cauzate de furtuni, fapt menţionat în mai multe rapoarte ale societăţii.

Reamintim că 425 de stâlpi de medie tensiune din aria de acoperire a Electrica, în judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Prahova şi Cluj, au fost doborâţi de vântul puternic de la sfârşitul săptămânii trecute, lăsând în beznă 130.000 de consumatori.

După patru zile de la viscol, încă existau peste 20 de localităţi fără electricitate în judeţele Galaţi şi Vrancea. Potrivit comunicatelor Electrica, pe 25 aprilie, după patru zile de la furtună, încă existau peste 20 de localităţi fără electricitate, în judeţele Galaţi şi Vrancea.

Electrica îşi cere scuze consumatorilor pentru disconfortul creat. Însă, scuzele nu ţin de cald. Consumatorii vor fi puşi să plătească.

Directorul general al Electrica a declarat luni că pagubele cauzate de situaţia meteorologică de săptămâna trecută din Moldova s-ar putea ridica la câteva milioane de lei şi vor trebui recunoscute de Autoritatea de Reglementare (ANRE) în tarifele finale plătite de consumatori.

FOTO: news.ro

57 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =