Președintele american Donald Trump dorește o modificare a celebrelor vize de tipul H-1B, preferate de Silicon Valley.

Președintele SUA va semna marți la Kenosha, statul Wisconsin, un ordin executiv prin care cere ministerelor avizate (al Muncii, Justiției, Securității Interne) propuneri de reformă pentru ca programul H-1B „să revină la scopul inițial: oferirea de vize candidaților cu o înaltă calificare pentru posturi bine plătite”, scrie France Presse.

Prin semnarea acestui ordin executiv, Trump vrea impunerea a „două reguli simple”, ridicate de președintele republican la rangul de priorități absolute: a cumpăra produse fabricate în SUA și a angaja mână de lucru americană.

Serviciile de imigrare au anunțat la începutul lunii aprilie o serie de măsuri în lupta împotriva „fraudei și abuzului” în atribuirea acestor vize foarte râvnite, relatează Stiri.tvr.ro.

Măsurile anunțate luni intervin într-un moment în care SUA dau undă verde atribuirii anuale a circa 85.000 de vize de tipul H-1B.

Președintele SUA nu poate, printr-un simplu ordin executiv, să modifice numărul vizelor alocate, dar Casa Albă speră ca, prin semnarea acestui text, să dea un impuls înaintea unei posibile reforme legislative viitoare ale cărei contururi sunt totuși foarte neclare.

52 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =