Caută
Close this search box.

UE a obținut toate aprobările pentru eliminarea tarifelor de roaming la 15 iunie

 

Ultima cerință pentru eliminarea taxelor de roaming începând cu data de 15 iunie a fost îndeplinită marți, odată cu adoptarea de către Consiliul European a actului juridic care limitează cât de mult pot percepe reciproc operatorii pentru a permite serviciile de roaming în întreaga Europă, informează DPA.

Statele membre au aprobat acordul care permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri și să folosească date pe mobil la același cost ca în țara lor atunci când călătoresc în alt stat membru al UE.

„Atunci când europenii vor pleca în vacanță în vara acestui an, vor putea să păstreze legătura și să utilizeze Internetul la fel ca și în țara lor”, a declarat ministrul maltez pentru economia digitală, Emmanuel Mallia.

Roaming-ul fără suprataxe, așa-numitul „roaming la prețuri naționale”, este pentru cei care trăiesc în Europa și care călătoresc în alte țări ale UE pentru muncă sau în scopuri recreative. De asemenea, acesta va fi introdus în Islanda, Liechtenstein și Norvegia la scurt timp după data de 15 iunie.

Operatorii de comunicații mobile din România consideră că intrarea în vigoare, din 15 iunie 2017, a noului Regulament european privind roamingul va conduce la o scădere a veniturilor acestora, dar cel mai important va fi ca bătălia să se ducă pe inovație, nu pe tarife.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri