UPDATE Bilanţul comunicat de poliţie este de  trei morți şi opt răniţi.

Două persoane sunt în custodia poliției și sunt audiate. Nu se știe dacă una dintre ele este chiar șoferul camionului care a intrat în mulțime.Transportul în comun a fost suspendat – nu circulă nici metroul, nici autobuzele şi nici trenurile.

Camionul aparținea unui producător suedez de bere şi a fost furat în prima parte a zilei de vineri.

Şi premierul suedez Stefan Löfven, citat de Reuters, a declarat că că țara sa a fost atacată și că este vorba de un „act de terorism”.

Poliția suedeză confirmă că este vorba despre un atac terorist.

Presa suedeză anunţă că sunt cinci morți.

Metroul a fost închis. Oamenii sunt îngrijorați.

Nu e vorba de un camion de mare tonaj, ci de un camion mai mic, care a putut să intre pe una dintre străduțele pietonale din capitala Suediei. Camionul ar fi intrat în mai multe persoane, apoi în vitrina unui mare magazin, unde se aflau mulți clienți. Zona este una turistică, foarte apropiată de clădirile guvernamentale, potrivit tvr.ro.

Potrivit televiziunii SVT, poliția crede că incidentul ar fi de natură teroristă.

Poliția – puternic înarmată –  le spune oamenilor să se îndepărteze cât mai repede de locul incidentului.

(Ştirea iniţială) Un camion a intrat în mulțimea de pe o stradă din centrul orașului Stockholm, scrie publicația Aftonbladet, citată de Reuters.

Poliţia anunţă că mai multe persoane au fost rănite.

Potrivit presei suedeze, ar fi deja trei morți.

Camionul ar fi intrat într-o zonă din apropierea unui mall. Sute de oamenii au fugit țipând speriați, potrivit martorilor oculari.

Incidentul, despre care încă nu se știe dacă e de natură teroristă sau e vorba despre un accident, intervine, potrivit digi24.ro, după ce în ultimele luni s-au petrecut o serie de întâmplări similare, la Londra, la Bruxelles, Berlin și Nisa.

112 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =