Un medic stomatolog dintr-o comună din Dolj oferă de două săptămâni tratamente gratuite copiilor. Surpriză însă: nici un părinte nu şi-a adus până acum copilul.

Aceasta în condiţiile în care studiile arată că trei din patru copii români cu vârste între 2 şi 6 ani au dinţii afectaţi de carii, iar peste 70 la sută dintre adolescenţi ajung la stomatolog cu probleme grave.

Alexandra Dreşcă are cabinet stomatologic în comuna Cetate. A observat că mulţi copii au probleme dentare, dar ştia că părinţii nu au bani pentru tratamente stomatologice. Aşa i-a venit ideea unei campanii de tratament gratuit, potrivit digi24.ro. A făcut anunţul pe reţelele de socializare şi a pus afişe în comună. Nimeni nu i-a trecut pragul.

„La cabinet ajung, în cele mai multe cazuri, carii profunde, cavităţi carioase profunde, iar conduita terapeutică care se mai poate face în acest caz este extracţia dentară şi este păcat, pentru că sunt dinţi permanenţi. Gradul de educaţie sanitară este foarte scăzut, bănuiesc că este şi o inconştienţă şi nu este chiar aşa lipsă de resurse financiare, din moment ce nu sunt atraşi să vină când este gratis”, spune dr. Alexandra Dreşcă, medic stomatolog.

Părinţii au, totuşi, o explicaţie.

„Ne este foarte frică. Cel mic e mai speriat, aşa… de ace, în general. Când vede medicul deja îmbrăcat în costum nu… nu stă deloc”, spune mama unui copil.

Statisticile arată că 83 la sută din copiii de până la şase ani au carii.

Campania medicului stomatolog din comuna Cetate se încheie la sfârşitul săptămânii.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 8 =