Caută
Close this search box.

Vreme de iarnă: Circulație feroviară întreruptă și șosele înzăpezite

 

Circulația feroviară pe magistrala 400 este momentan întreruptă, joi dimineață, între stațiile Sânsimion și Băile Tușnad, în județul Harghita, din cauza căderii unui arbore pe linia de cale ferată, ca urmare a vântului puternic, informează, într-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției.

Potrivit sursei citate, din acest motiv, două trenuri sunt oprite în stațiile Sâncrăieni și Sânsimion.

În județul Cluj, ninge abundent pe autostrada A3 Turda — Gilău, iar zăpada pe carosabil măsoară, pe benzile numărul unu, aproximativ un centimetri, pe alocuri. Se acționează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant.

Sursa citată mai informează că în județul Gorj, ninge abundent pe DN67C Novaci — Rânca, iar între kilometrii 19 și 34+800 zăpada pe carosabil măsoară aproximativ doi-trei centimetri. Se acționează cu utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant.

Un echipaj de poliție care acționează în zona Novaci nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către Rânca.

Conform reprezentanților Poliției Transporturi Feroviare Harghita, trei trenuri sunt staționate în gări și așteaptă să își poată continua drumul. Este vorba de trenul InterRegio 1644 Beclean-București, care este staționat la Tușnad Sat, trenul Regio 4501, de la Brașov la Gheorgheni, care e staționat în Bixad (județul Covasna) și trenul Regio 4505, de la Brașov la Siculeni, care e staționat în stația Malnaș (județul Covasna).

Sursa citată a mai precizat că toate trenurile care au circulat în timpul nopții în Harghita au avut întârzieri, din cauza problemelor înregistrate în Brașov.

 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că un echipaj de la CFR se află la fața locului pentru remedierea defecțiunilor, iar în ajutor a fost trimis și un echipaj de la ISU, cu o autospecială complexă de primă intervenție.

În județul Harghita a nins toată noaptea, iar în unele zone s-a înregistrat și vânt puternic, circulația pe drumurile naționale și județene desfășurându-se în condiții de iarnă. Pe unele sectoare de drum din zonele înalte, stratul de zăpadă ajunge și la cinci centimetri.

În timpul nopții, mai multe tiruri nu au mai putut să-și continue drumul și fie au fost tractate de utilajele de deszăpezire, fie au tras pe dreapta.

Pe drumurile naționale din județ acționează 14 utilaje cu lamă, iar în timpul nopții s-au împrăștiat 140 de tone de sare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri