Caută
Close this search box.

Zăpadă de 20 de centimetri în Pasul Tihuţa

 

Iarna revine în zonele montane ale judeţului Bistriţa-Năsăud, iar în ultimele 12 ore zăpada a ajuns în Pasul Tihuţa la 20 de centimetri. Drumarii bistriţeni au intervenit pentru curăţarea carosabilului şi au împrăştiat zeci de tone de material antiderapant.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita, a declarat, vineri, că drumarii au intervenit cu patru utilaje şi au împrăştiat peste 40 de tone de material antiderapant, în Pasul Tihuţa, în Pasul Şetref şi în Munţii Rodnei.

”A nins destul de mult, iar acum precipitaţiile s-au redus. Au intervenit patru utilaje pe drumurile naţionale din judeţ, în Pasul Tihuţa situat la graniţa cu judeţul Suceava, în Pasul Şetref, situat la graniţa cu judeţul Maramureş şi în zona Munţilor Rodnei, unde a nins. Cel mai tare a nins în Pasul Tihuţa”, a spus şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita, citat de Mediafax.

În Pasul Tihuţa, care leagă Transilvaia de Moldova, zăpada măsoară aproape 20 de centimetri, iar temperaturile au coborât până la minus 3 grade.

În ultimele 12 ore, utilajele drumarilor bistriţeni au împrăştiat peste 35 de tone de material antiderapant numai această zonă.

Deşi la ora transmiterii acestei ştiri nu mai ninge în Bistriţa-Năsăud, drumarii se aşteaptă în continuare la probleme cauzate de polei.

„Avem pregătite utilajele în mod special în zona Pasului Tihuţa pentru a interveni. Nu suntem anunţaţi că ar urma alte precipitaţii, însă ne aşteptăm la polei din cauza temperaturilor scăzute. Avem pregătit material antiderapant pentru a interveni pe drumurile în zonele unde se formează polei”, a spus Alexandru Slavita.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri