Caută
Close this search box.

Elicoptere din toată lumea vor fi reparate la Ghimbav

Elicoptere Airbus şi Eurocopter din toată lumea sunt reparate şi modernizate în România.

Unitatea de mentenanţă de la Ghimbav din Braşov a fost prezentată publicului de către constructorul francez. Este locul unde se fac şi reviziile obligatorii ale aparatelor de zbor din dotarea unor instituţii din România.

Hala de producţie a gigantului european a fost deschisă în septembrie anul trecut, iar aici lucrează 72 de tehnicieni care se asigură să elicopterele sunt mereu apte de misiune.

22 de aparate de zbor ale unor instituții de stat din România și din alte cinci țări sunt în prezent în lucru în hala Airbus de la Ghimbav. De aceste operațiuni se ocupă nu mai puțin de 72 de tehnicieni, potrivit digi24.ro.

În prezent, angajaţii lucrează şi la un elicopter SMURD ce a intrat în inspecţie pe 24 aprilie.

Hala de aproximativ 10.000 de metri pătraţi a fost inaugurată în 2002, şi, de-a lungul timpului, zeci de elicoptere au fost reparate sau verificate aici.

În prezent, în hală sunt patru elicoptere româneşti, dar şi elicoptere militare aduse din Marea Britanie sau Emiratele Arabe.

La Airbus Helicopters se va fabrica şi elicopterul H215 M, un aparat de zbor bimotor care poate fi echipat pentru misiuni medicale, utilitare sau misiuni militare de menţinere a păcii.

O parte dintre subansamblele pentru acest elicopter, dar şi mai multe operaţiuni de montaj vor fi realizate de angajaţii fabricii româneşti de elicoptere IAR Braşov.

FOTO: newsbv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri