Caută
Close this search box.

Scandalul „alegeri 2009”: „Băsescu i-a trimis la mine pe Videanu si pe Blaga (…) Dădeau 500 de lei pentru un vot”

Gigi Becali a făcut astăzi, la Antena 3, dezvăluiri incendiare din culisele alegerilor din 2009. Acesta susține că Traian Băsescu l-a trimis pe Adrian Videanu și pe Vasile Blaga la el să ”îi rezolve problemele cu justiția”. 

”La ora 4 dimineața, Băsescu l-a chemat pe Videanu și pe Vasile Blaga și l-a întrebat pe Videanu ce legătură este cu Becali. Eu spun acum ceea ce mi-a spus Videanu. Băsescu i-a spus să vină la mine cu Vaile Blaga și să îmi spună că vrea un mandat liniștit. A venit Videanu la mine la Palat la ora 10. Nici nu a dormit. Mi-a zis că Băsescu vrea să vedem dacă am probleme, ce probleme am, că Vasile (Blaga) trebuie să rezolve problemele penale. Repet: nu mint nimic! Vasile trebuia să rezolve problemele cu justiția. I-am spus că nu am nicio problemă cu justiția, doar să nu facă abuzuri cu Livia Stanciu. O să spună că e minciună, dar eu nu mint nimic! Spun exact așa cum s-a întâmplat! Vasile nu a venit, a zis că este răcit. Trebuia să vină, dar nu a venit. Mi-a spus Videanu așa: <<Vrea prietenie (Basescu), nu mai vrea scandaluri>>. Eu am înțeles. Mi-a bătut un apropo, nu mi-a spus direct.

(…) Mi-a spus Videanu că o să vină Vasile să îmi spună adevărul despre cine m-a arestat. Fusesem arestat atunci. I-am spus că nu mai vreau să știu, nu mă mai interesează. Am trecut… Singurul lucru pe care i l-am spus că vreau să îi transmită lui Băsescu, să nu intervină la Curtea Supremă să mă condamne Livia Stanciu. Nu vreau să mă ajute cu nimic, vreau să nu îmi facă rău. Considerau că cineva m-a arestat pe mine, ca să îi facă rău lui Băsescu, să dea vina pe Băsescu. Așa s-a întâmplat!

Ce mai știu, și am auzit atunci, că eu țineam cu Geoană, pe ultima sută, seara, aveam un prieten Eugen, care nu mai trăiește, era mâna dreaptă a lui Blaga, pe ultima sută dădeau 500 de lei pentru fiecare vot. Știau că sunt la mustață. De față cu mine vorbeau la telefon. Mi-a spus mie că trebuie să scoatem pe ultima sută acum, că suntem la mustață. Dădeau 500 de lei pentru un vot. Aveau atât de mulți bani, că luau bani cât voiau. Au cheltuit atunci cam 200 de milioane de euro în alegeri. Atât s-a dat șpagă. Șefii de galerii de la Steaua și Dinamo s-au îmbogățit. Au luat sute de mii”, a declarat Gigi Becali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri