Caută
Close this search box.

OUG 13 a scos din nou lumea în Piața Victoriei: „NU graţierii corupţilor!”

Mai multe sute de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de votul dat astăzi de Comsia juridică din Senat pe Legea graţierii. Un amendament votat le permite celor condamnaţi pentru mită și trafic de influenţă să beneficieze de măsura grațierii.

Numărul manifestanților crește constant și scandează „Hoţii!”.  Au pancarte pe care scrie „Nu suntem o naţie de hoţi!”. La ora aceasta, protestatarii au blocat o arteră de circulație, în fața Guvernului, din Bdul Lascăr Catargiu înspre Aviatorilor.

Protestul a fost convocat pe Facebook, pe pagina „Corupţia Ucide”.

„Când legea devine fărădelege, rezistența este o datorie! Ne schimbăm azi programul şi ne revedem în stradă”, era apelul postat pe pagina de Facebook.

Acţiunea „NU graţierii corupţilor – OUG 13 revine. Și noi!” era anunţată cu începere de la ora 19:00 şi până la 23:59.

S-a înregistrat şi un incident, când o maşină ieşită de la Guvern a trecut peste linia continuă, manifestanţii apostrofându-l pe şofer că este plătit din bani publici şi că trebuie să respecte legea.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

„Am mai spus-o și o repet: Guvernul susține legea grațierii în forma propusă inițial. Amendamentele adoptate astăzi de Comisia juridică a Senatului, referitor la grațierea faptelor de corupție, nu au susținerea Executivului”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Fotografii: Facebook/Corupția ucide

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri