Caută
Close this search box.

Studenţii şi elevii vor program non-stop la metrou

 

Mai multe organizaţii studenţeşti şi elevi solicită Ministerului Transporturilor şi Metrorex prelungirea programului de funcţionare a reţelei de metrou din Bucureşti până la un program de funcţionare 24/24h, faţă de de 05:00-23:00, cum este în prezent.

„Având în vedere că de o astfel de măsură vor profita toţi cetăţenii municipiului Bucureşti, dintre care mulţi elevi şi studenţi, dar şi turiştii care vizitează capitala României, solicităm Primăriei Municipiului Bucureşti, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Turismului şi Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social să sprijine demersul iniţiat de ANOSR şi susţinut de numeroase organizaţii studenţeşti şi de tineret”, transmit organizaţiile.

Tinerii spun că participarea lor la activităţi socio-culturale este restrânsă din cauză că posibilităţile de transport după ora 23:00 sunt limitate

„Prin urmare, dacă reţeaua de metrou ar funcţiona non-stop, tinerii vor putea beneficia de mai multe dintre opţiunile socio-culturale existente în oraş, deoarece nu vor mai fi limitaţi de posibilităţile de transport. (..) O astfel de măsură ar dovedi o responsabilitate socială pe care sperăm că Ministerul Transporturilor şi Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S. A. şi-o vor asuma, în semn de respect şi pentru a asigura bunăstarea utilizatorilor reţelei de metrou. În plus, sunt de luat în considerare şi aspectele economice, o astfel de modificare a programului de funcţionare a metroului putând aduce venituri suplimentare pentru Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti „Metrorex” S. A., deoarece va creşte numărul de utilizatori ai reţelei de metrou”, mai spun tinerii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri