Caută
Close this search box.

Trump și Putin au discutat despre Siria și zonele de securitate

 

Președintele american, Donald Trump, și omologul său rus, Vladimir Putin, au avut marți „o foarte bună discuție” telefonică privind Siria, în cursul căreia au abordat chestiunea zonelor de securitate, potrivit unui comunicat al Casei Albe, scrie AFP.

Cu acest prilej, cei doi șefi de stat au căzut de acord asupra principiului unei întâlniri bilaterale în marja summitului G20, organizat la începutul lunii iulie, la Hamburg, în Germania, reiterează Agerpres.

A treia discuție telefonică între cei doi președinți de la instalarea lui Donald Trump la Casa Albă în ianuarie a fost prima după apariția unor tensiuni între Moscova și Washington pe fondul loviturilor americane în Siria.

Cei doi lideri politici au convenit că „suferințele din Siria durează deja de prea mult timp” și că toate părțile trebuie să facă tot posibilul pentru a pune capăt violențelor, a subliniat executivul american.

Discuția s-a referit în special la „zonele de securitate sau la detensionarea situației pentru a se ajunge la o pace durabilă”, a precizat comunicatul Casei Albe.

Potrivit Kremlinului, cei doi președinți și-au mai exprimat dorința intensificării dialogului dintre miniștrii de externe ai celor două țări pentru a găsi o rezolvare a conflictului din Siria.

De asemenea, Donald Trump și Vladimir Putin au reafirmat dorința de „a acționa împreună pentru eradicarea terorismului”, potrivit Casei Albe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri