Caută
Close this search box.

Nicolae Văcăroiu: Primăriile fură din banii cetățenilor

Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a declarat joi că, într-o singură primărie din România se pot fura anual 800.000 de lei din impozitele şi taxele locale preluate de la cetăţeni. Astfel de exemple sunt zilnice în primăriile din România.

”Vă dau un exemplu de săptămâna trecută, pe care l-am discutat în plenul Curţii, la o comună se fură 800.000 din impozitele şi taxele locale preluate de la cetăţeni. (…) Cazuri din acestea avem unul sau două pe săptămână. Nu este o treabă izolată (..) În 80% din astfel de cazuri în 24 de ore se aduc banii înapoi, dar furtul tot furt este”, a declarat Nicolae Văcăroiu, citat de News.ro.

Preşedintele Curţii de Conturi a mai spus că cel mai simplu control este verificarea casieriei. „Se iau chitanţele pe un an de zile şi se însumează, după care verificăm cât are în trezorerie”, a completat preşedintele Curţii de Conturi. Acesta a mai spus că anul trecut Curtea de Conturi a trimis pentru cercetare penală 124 de dosare penale din 3.200 de unităţi teritorale verificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri