Caută
Close this search box.

Uleiul rânced din restaurante, la mare căutare printre hoţii din America

Infracţiunea pe care poliţiştii americani o văd tot mai des în ultima vreme este furtul uleiului rânced din restaurante.

Ultimul caz făcut public s-a întâmplat chiar acum două zile în Knoxville, la 5 dimineaţa, când doi bărbaţi au fost prinşi în timp ce goleau cu furtunul rezervorul de ulei folosit al unui fast-food şi se pregăteau să încarce conţinutul într-un camion fără inscripţii.

În ultimele săptămâni, 44 de cazuri similare au fost descoperite de autorităţi şi de regulă cantităţile confiscate sunt de ordinul sutelor de litri.

Dacă preţul biodiesel-ului creşte, creşte şi preţul uleiului folosit, spun colectorii autorizaţi citaţi de Bloomberg, aşa că furturile se înmulţesc. În ultima jumătate de an, o companie care ridică uleiul folosit din restaurante a trebuit să schimbe aproximativ o mie de lacăte de la rezervoarele clienţilor.

Contrabanda cu ulei rânced creşte, fiindcă rafinăriile americane îl procesează acum în cantităţi record. Pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili, conform legii, producătorii trebuie să includă în carburantul vândut din ce în ce mai mult biocombustibil.

În acest an, petroliştii trebuie să folosească 7,5 miliarde de litri de biodiesel. De obicei, sursa e etanolul extras din porumb, dar foarte folosit este şi uleiul ars.

Anul trecut, 635.000 de tone de astfel de ulei au fost transformate în biodiesel, potrivit digi24.ro. Iar estimarea e că anual pe piaţa neagră ajunge ulei folosit în valoare de 75 de milioane de dolari, bani obţinuţi de regulă de la rafinării.

FOTO: evz.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri