Caută
Close this search box.

Trump a reușit să anuleze „Obamacare”, în Camera Reprezentanților

 

Proiectul de lege pentru anularea şi înlocuirea „Obamacare” – legea asigurărilor de sănătate promovate de fostul preşedinte american – a fost aprobat la limită în Camera Reprezentanţilor. Acesta a trecut cu 217 voturi pentru şi 213 împotrivă.

Preşedintele Donald Trump şi republicanii săi nu se pot bucura încă de reuşită. Proiectul de lege trebuie să primească şi aprobarea Senatului, unde ar putea întâmpina probleme din cauza faptului că mulţi senatori, printre care şi republicani, îl consideră inacceptabil.

Anularea Obamacare a fost una dintre marile promisiuni electorale ale lui Donald Trump. Dacă proiectul de lege va trece şi de Senat, 24 de milioane de americani vor rămâne fără asigurare de sănătate.

„Am suferit din cauza Obamacare, am avut doi ani de campanie şi indiferent unde mergeam, oamenii sufereau din cauza ravagiilor Obamacare. Ştiam că nu va funcţiona, am prezis-o cu mult timp în urmă, am spus că va eşua. Acum este clar că aşa e. Este moartă, efectiv moartă. Vom trece proiectul şi de Senat, sunt sigur!”, a declarat Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri