Caută
Close this search box.

Final de drum pentru campioana Europei: CSM București /Vardar Skopje 33/38

Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, a ratat, sâmbătă, calificarea în finala competiţiei, la Turneul Final Four de la Budapesta, după ce a fost învinsă în semifinale de formaţia macedoneană HC Vardar, cu scorul de 38-33 (21-13). După o primă repriză dezastruoasă, în care a primit 20 de goluri și a înscris doar 13, CSM n-a contat nici în a doua parte a disputei și a ratat astfel ocazia de a-și apăra trofeul cucerit anul trecut.

Pentru CSM Bucureşti au marcat Niombla 8 goluri, Torstensson 5, Gullden 4, Martin 4, Lobach 3, Curea 2, Manea 2, Mehmedovici 2, Ayglon 1, Bazaliu 1, Brădeanu 1, iar de la HC Vardar s-au remarcat Radicevici 7 şi Penezici 7 reuşite.

CSM Bucureşti a fost încurajată din tribunele Papp Laszlo Arena de peste 1.500 de fani, care au desfăşurat un steag tricolor imens la prezentarea echipelor. Încurajărilor scandate de fanii români li s-a răspuns însă cu huiduieli din partea suporterilor unguri.

Şi antrenorul CSM, suedezul Per Johannson, a avut parte de huiduieli din partea fanilor unguri, care l-au taxat astfel pentru mesajul de pe Instagram, după ce echipa sa a eliminat FTC Budapesta în sferturi. ”Portarul nostru, Paula (Ungureanu – n.r.), a primit un litru de urină în cap, zece monezi şi trei brichete, iar 5.000 de fascişti, nazişti şi ultraşi i-au strigat: «Du-te acasă, ţigan, animal, orfan!» Nu am putut merge un metru fără a fi însoţiţi de poliţie”, scria Johansson în 17 aprilie, după eliminarea FTC.

De asemenea, cu 35 de minute înaintea primei semifinale a zilei, suporterii unguri au afişat un banner ironic cu mesajul ”1918: Bunica mea e mai bătrână decât România”, acesta fiind confiscat rapid de forţele de ordine.

Duminică, de la ora 16.15 se va disputa finala mică, între Buducnost şi CSM Bucureşti, iar de la ora 18.45 va vea loc finala pentru câştigarea trofeului, între Gyor ETO şi HC Vardar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri