Caută
Close this search box.

Alegeri Franța: Sondajele îl dau câștigător pe Macron

UPDATE La câteva minute după închiderea urnelor în marile orașe, la orele 18.00 GMT (21.00 ora României), au fost publicate proiecții care îl creditau pe Macron cu circa 65% din voturi, iar pe Le Pen cu 35%, transmite Reuters. AFP a preluat rezultate între 65,5% și 66,1% pentru învingător, respectiv între 33,9% și 34,5% pentru adversara sa.

Potrivit estimărilor şi sondajelor făcute de presa belgiană, Emmanuel Macron ar fi obţinut între 62% şi 64% dintre voturile exprimate până la ora locală 18.00.

Curtea Muzeului Luvru, unde Emmanuel Macron ar urma să celebreze eventuala victorie în scrutinul prezidenţial din Franţa, a fost evacuată duminică, din raţiuni de securitate, anunţă Poliţia din Paris.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice En Marche! (În Mişcare!, social-liberală), şi adversara sa, Marine Le Pen, reprezentantul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional, au votat duminică în scrutinul prezidenţial din Franţa, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Emmanuel Macron, favorit în scrutin, a votat primul, în orăşelul Touquet, situat în departamentul Pas-de-Calais.

Marine Le Pen a votat în orăşelul Hénin-Beaumont, situat tot în departamentul Pas-de-Calais.

Până la ora locală 17.00 (18.00 ora României), prezenţa la vot a fost de 65,3%, în scădere faţă de primul tur de scrutin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri