Caută
Close this search box.

Deputaţii au votat: Pedepse reduse cu 6 zile la 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare

Camera Deputaților a adoptat, marți, cu 175 voturi pentru, 85 împotrivă și 20 abțineri, proiectul de lege privind executarea pedepselor, care stabilește ca deținuții să beneficieze de reducerea pedepsei cu 6 zile la fiecare 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare.

Deputații au aprobat forma decisă în Comisia juridică a proiectului pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013, privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Reprezentantul Guvernului a anunțat că susține varianta propusă de Executiv, nu pe cea din comisie.

Potrivit celor adoptate, „la calcularea pedepsei executate efectiv se are în vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca măsură compensatorie și executarea pedepsei în condiții necorespunzătoare, caz în care, pentru fiecare perioadă de 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare, chiar dacă acestea nu sunt consecutive, se consideră executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicată”.

În forma propusă de Guvern se prevedea reducerea pedepsei cu 3 zile la fiecare 30 de zile executate în condiții necorespunzătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri