Caută
Close this search box.

După 12 ani, O-Zone cântă de Ziua Europei în Piaţa Universităţii

 

Bucureştenii sunt invitaţi pe 9 mai, de la ora 19:00, să petreacă Ziua Europei în Piaţa Universităţii, ocazie marcată printr-un spectacol ce va cuprinde artişti români care au avut succes peste graniţele ţării precum Akcent, Alexandra Stan, Antonia, iar trupa O-Zone se va reuni cu această ocazie.

Anul acesta, când se sărbătoresc 10 ani de la intrarea României în Uniunea Europeană, va fi organizat un spectacol care reuneşte artişti români care au avut succes şi în străinătate.

Evenimentul „Vino să te Bucureşti!” va avea loc pe 9 mai, de la ora 19:00, în Piaţa Universităţii şi este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de Servicii Comunitare Integrate pentru Tineri al Municipiului Bucureşti.

Surpriza evenimentului este faptul că, după o îndelungată absenţă de pe scenă, trupa O-Zone se va reuni. Artiştii vor cânta piesele care i-au făcut celebri în întreaga lume.

Evenimentul va cuprinde recitaluri Akcent, Alexandra Stan, Antonia, Carla’s Dreams, Dan Bălan, Fly Project, Inna şi Morandi. Prezintă Daniel Buzdugan şi Daniel Morar.

Ce sărbătoreşe Europa pe 9 Mai

Uniunea Europeană marchează pe 9 mai „Ziua Europei”, celebrând pacea şi unitatea la nivel european, ocazie cu care, pe fondul provocărilor cu care se confruntă Blocul comunitar, o organizaţie proeuropeană le cere liderilor intensificarea coeziunii la nivel comunitar.

Data de 9 mai marchează declaraţia făcută de Robert Schuman, ministru francez de Externe, în anul 1950, fiind considerată un moment simbolic în dezvoltarea proiectului comunităţii euuropene.

Pentru celebrarea „Zilei Europei”, instituţiile UE îşi deschid porţile publicului pe parcursul lunii mai.

„Ziua Europei, marcată anual pe 9 mai, celebrează pacea şi unitatea în Europa. Data marchează aniversarea Declaraţiei Schuman. În cursul unui discurs rostit la Paris în 1950, Robert Schuman, la acea vreme ministru francez de Externe, a prezentat viziunea sa privind o nouă formă de cooperare politică în Europa, situaţie care ar face de neconceput un război între naţiunile Europei. Viziunea sa a fost de creare a unei instituţii europene care să gestioneze producţia de cărbune şi oţel. Un tratat pentru crearea unui organism de acest gen a fost semnat peste un an. Propunerea lui Schuman este considerată începutul a ceea ce este acum Uniunea Europeană”, notează site-ul oficial al UE.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri