Caută
Close this search box.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie contestă decizia Curţii de Apel Constanţa

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie va contesta decizia Curţii de Apel Constanţa, care a respins, miercuri, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de avocaţii acestuia în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru obţinere fără drept de fonduri europene.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că IPS Teodosie va contesta decizia Curţii de Apel Constanţa.

”Decizia va fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde Arhiepiscopia Tomisului aşteaptă de la magistraţi o soluţie corectă. Reamintim poziţia exprimată încă de la începutul procesului, aceea că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu a săvârşit nicio infracţiune. În cursul procesului vom dovedi aceasta. Ne exprimăm din nou încrederea că la finalul procesului se va pronunţa o soluţie de achitare faţă de acuzele aduse”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Curtea de Apel Constanţa a respins, miercuri, ca nefondate, cererile şi excepţiile invocate de avocaţii Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul Nazarcea, în care a fost trimis în judecată de DNA pentru obţinere fără drept de fonduri europene, şi a dispus începerea judecăţii.

Instanţa a menţinut măsurile asiguratorii dispuse prin ordonanţa din 12 octombrie 2016 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi a dispus trimiterea dosarului la completul de judecată pentru a stabili primul termen de judecată.

Decizia de miercuri a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, având drept de contestaţie în trei zile de la comunicarea copiei minutei.

În dosar, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este judecat pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false care are ca rezultat obţinere pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau bugetele administrate de acestea sau în numele lor.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri