Caută
Close this search box.

Castigatoarea concursului G. Enescu invitata la Ateneul Roman

Castigatoare a multor premii internationale – locul trei la Tchaikovsky International Competition for young musicians (2009) , locul doi la Torun International Competition (2014) si Premiul intai la Concursul International G.Enescu (2016), violonista Gyehee Kim este invitata Orchestrei Filarmonicii bucurestene pentru a sustine  doua concerte din stagiunea 2017 in zilele de joi, 11 mai si vineri, 12 mai.

Nascuta in Coreea de Sud in 1993, tanara violonista este inca studenta la Universitatea de Muzica din Seul dar concerteaza alaturi de orchestre de renume in intreaga lume. In Romania prezinta Concertul nr 5 pentru vioara si orchestra in la major, KV 219 de Wolfgang Amadeus Mozart, partitura plina de sensibilitate, delicatete a stilului clasic, virtuozitate si agilitate.

Sub bagheta Maestrului Cristian Badea, Orchestra Filarmonicii G. Enescu deschide seara tot cu o partitura mozardiana – Uvertura operei Nunta lui Figaro – iar partea a doua a concertului descrie o dragoste neimpartasita exprimata muzical de Hector Berlioz in Simfonia Fantastica, propria lui experienta care l-a marcat profund dar si l-a inspirat in aceeasi masura, nemuritoare prin fiecare interpretare orchestrala si fiecare auditie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri