Caută
Close this search box.

Parlamentul a aprobat opt programe de înzestrare, cerute de armată. MApN poate începe licitaţiile

mapn

Parlamentul a aprobat programele de înzestrare cerute de Armată şi astfel MApN poate începe licitaţiile pentru mai multe sisteme de rachete, blindate şi corvete.

În urmă cu o lună, Armata a trimis Comisiilor de apărare un document prin care a cerut acordul pentru cumpărarea mai multor sisteme de rachete şi a unor transportoare blindate 8×8 şi 4×4, în valoare totală de aproape 9,3 miliarde de euro.

Singurele arme moderne ale armatei sunt cele 12 avioane de vânătoare F 16, cumpărate recent, şi noile avioane de transport C27 J Spartan. În rest, Ministerul Apărării are o listă lungă de necesităţi.

Printre ele, un sistem de apărare antiaeriană, elicoptere de atac, elicoptere de transport, tancuri, fregate modernizate, corvete şi încă cel puţin 24 de avioane F-16, potrivit tvr.ro. Doar sistemele de rachete pentru apărarea spaţiului aerian ar costa peste 6 miliarde de euro.

Anul trecut, cabinetul tehnocrat a dat o hotărâre de guvern în acest sens. Invocând o lege care cere ca orice achiziţie mai mare de 100 de milioane de euro să fie aprobată de Parlament, actualul cabinet a anulat-o şi a cerut acordul Comisiilor de apărare.

FOTO: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri