Caută
Close this search box.

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Madrid

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat, vineri, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, defăşurat pe zgură şi dotat cu premii în valoare de 5.439.350 de dolari.

Halep a învins-o, în semifinale, scor 6-2, 6-3, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, ocupanta poziţiei a 22-a în ierarhia mondială, într-o oră şi 15 minute de joc.

De-a lungul întâlnirii, Halep a comis patru duble greşeli şi a avut procentaj de reuşită la serviciu de 74 la sută cu prima minge şi 27 la sută cu cea de-a doua. Ea şi-a creat nouă şanse de break, dintre care a concretizat cinci şi şi-a cedat serviciul o singură dată.

Halep a avut 15 lovituri direct câştigătoare şi 13 erori neforţate, în timp ce adversara sa a reuşit 17 lovituri direct câştigătoare şi a comis 16 erori neforţate.

În ultimul act al competiţiei, românca o va întâlni pe învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova, a opta favorită şi locul 9 WTA, şi jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cap de serie numărul 14 şi locul 17 în clasamentul mondial.

Prezenţa în finala competiţiei îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de 511.740 de euro şi 650 de puncte în ierarhia mondială. Câştigătoarea turneului din capitala Spaniei va primi 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri