Caută
Close this search box.

Premieră la TNB: „Umbre”, o emoționantă poveste de dragoste

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti anunță, pe 17 şi 18 mai 2017, la Sala Atelier, avanpremiera spectacolului Umbre de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache.

Un text contemporan al unei scriitoare spaniole, în premieră pe ţară, într-o montare cu o distribuție extraordinară, ce reunește trei generații de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați regizori tineri ai momentului. Un spectacol în care personajele își trăiesc drama personală până când, treptat, povestea fiecăruia se întrepătrunde cu povestea celorlalți, ca într-un puzzle care, după ce-i atașezi ultima piesă, dezvăluie o surprinzătoare imagine de ansamblu.

Un spectacol plin de poezie și mister, cu final neașteptat, plasat în inima pădurii, loc simbolic în care sălășluiesc temerile noastre ancestrale, dar și locul din care putem ieși la lumină, mai puternici decât am intrat. O piesă despre pierderea ființelor iubite, dar și despre regăsirea seninătății, după o lungă suferință. „Mi-am dorit să scriu despre absență și, până la urmă, am ajuns să scriu o poveste de dragoste”, declară Marilia Samper despre piesă.

Umbre – un spectacol cu o distribuție pe care și-ar dori-o orice regizor: Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc (din nou împreună pe scena TNB, după 5 ani de la premiera “Conul Leonida faţă cu reacţiunea”), Ana Ciontea și Gheorghe Visu (ambii premiaţi recent la Gala Uniter 2017, pentru roluri secundare, cu un alt spectacol de Vlad Cristache, Suflete moarte de la Teatrul de Comedie), Mircea Rusu, Gavril Pătru și tinerii Alexandra Sălceanu și Emilian Mârnea”, precizează un comunicat de presă, difuzat de TNB.

La avanpremiera spectacolului va participa și Marilia Samper: „Textul acesta este cu totul special pentru mine. L-am scris și l-am pus în scenă la Teatrul Național din Catalonia și a reprezentat un pas important în cariera mea. Sunt foarte fericită să-l văd din nou pe scenă, montat într-o țară cu o sensibilitate artistică asemănătoare. Sunt foarte emoționată că voi fi la avanpremieră. Și știu că o să-mi placă”.

Premiera spectacolului UMBRE va avea loc în zilele de marţi 6 iunie şi miercuri 7 iunie, ora 19.30, Sala Atelier.

Foto: Florin Ghioca, TNB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri