Caută
Close this search box.

Coreea de Nord a făcut un nou test balistic. Racheta a zburat 700 de km

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică, din apropierea coastei de vest și a graniței cu China, a anunțat statul-major interarme al Coreei de Sud, într-un comunicat preluat de Yonhap.

Lansarea a avut loc la ora locală 5.27, din regiunea Kusong, la nord-vest de Phenian. Racheta, de tip neidentificat, a parcurs o traiectorie de aproximativ 700 de kilometri, potrivit aceleiași surse.

Oficialități japoneze, citate de DPA, au afirmat că zborul a durat aproximativ 30 de minute, iar racheta a căzut în mare, în afara zonei economice exclusive a Japoniei. Comandamentul SUA din Pacific a confirmat lansarea, dar a precizat că NORAD — centrul nord-american de apărare aerospațială — a determinat că racheta nu a reprezentat o amenințare pentru America de Nord. Traiectoria rachetei, care s-a încheiat în Marea Japoniei, „nu a corespuns unei rachete balistice intercontinentale”, arată un comunicat al comandamentului american, citat de Agerpres.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate Națională, pentru a analiza evenimentul.

FOTO: AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri