Caută
Close this search box.

Exclusivitate MagnaNews. Hagi: ”E doar începutul, eu nu câștig să mă opresc!”

Pentru Gheorghe Hagi (52 de ani), creator, patron și antrenor al Viitorului, dar și cel mai valoros fotbalist din istoria României, cupa care răsplătește campioana națională este al doilea trofeu obținut de pe banca tehnică, după Cupa Turciei cu Galatasaray Istanbul în 2005, când elevii lui Hagi au câștigat în finală cu un zdrobitor 5-1 în fața concitadinei Fenerbache.

Sâmbătă seara, Gheorghe Hagi, cel care, ca fotbalist, a cucerit de două ori Supercupa Europei, cu Steaua București (1987) și cu Galatasaray Istanbul (cu aceasta din urmă în 2000, învingând în finală chiar pe Real Madrid), așadar sâmbătă seara Hagi a punctat un nou mment istoric al carierei sale, de data aceasta ca antrenor, câștigând titlul național cu Viitorul Constanța, sau Viitorul Ovidiu cum îi mai spun unii.

Noi vom merge pe exprimarea lui Hagi însuși, care vorbește de un ”titlu cucerit de Constanța”. În exclusivitate pentru Magna News, cel supranumit ”Regele” a declarat în atmosfera vulcanică de după finalul partidei Viitorul – CFR Cluj 1-0, care a adus trofeul de campioană la Academia Hagi : ” Cred că am meritat acest titlu, chiar dacă totul s-a decis în ultima repriză a play-off-ului. Nu uitați că tot noi am cîștigat și sezonul regular, la finele căruia am ocupat locul 1, iar acum, în play-off, am fost echipa cu cele mai multe acțiuni de atac. Ceea ce se întâmplă este doar începutul unui fenomen, acela care spune că în fotbal trebuie să mizezi totul pe tineri, pe aducerea și creșterea copiilor la fotbal, exact ce facem noi și facem chiar și zilele acestea. Ani de zile noi, aici, la Academie, am câștigat numeroase trofee la juniori, la diverse categorii de vârstă, era firesc să vină și titlul la seniori. dar nu ne vom opri aici, cel puțin nu vrem asta. Vom lupta și sezonul viitor, atât pe plan intern, cît și în Liga Campionilor, unde nu suntem dinainte învinși de nimeni! Eu nu sunt obișnuit să câștig și să mă opresc, eu merg mai departe și vreau să câștig orice partidă și în oricare competiție, dar fără a uita lucrul de bază : descoperirea și creșterea de noi talente, mereu, indiferent de rezultate. Suntem între primele 16 academii de fotbal din Europa, de ce ne-am opri aici și ne-am mulțumi doar cu acest titlu, e adevărat, foarte important și care ne face foarte bucuroși ?! Apropo de Constanța, pe la începutul anilor 80, când eu debutam în Divizia A și la echipa națională, Constanța fotbalistică se chinuia să rămână pe prima scena, uneori cu succes, alteori fără. Acum, iată, are un primul titlu național, și consider că merită asta. Remarc pe toată lumea, pe toți jucătorii și pe toți colaboratorii mei de la club În rest, țineți minte: e doar începutul ! În rest, regret că au fost unele reacții de contestare a succesului nostru din partea echipei de pe locul 2, pe care o respect enorm. Totuși, dacă ești echipă și club mare, știi să și pierzi, nu numai să câștigi. Doar așa poți merge mai departe.”

Mulțumim și mult succes mai departe, Gică Hagi ! Suntem siguri că îl vei avea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri