Caută
Close this search box.

Holera face ravagii în Yemen


Holera se răspândește cu repeziciune în Yemen și devine o mare amenințare la nivel național și nu numai. Potrivit Crucii Roșii Internaționale, 115 de persoane deja au murit din cauza cumplitei boli, iar un număr de 8.500 de cazuri sunt cunoscute și se află sub observație.

Se pare că marile cantități de gunoaie și reziduuri de tot felul, rămase de mai mult timp necolectate din capitala Sanaa ar reprezenta unul dintre principalele motive ale izbucnirii holerei, lucru confirmat  în ultimă instanță și de autorități. Aceleași autorități omit însă să amintească faptul că, în conformitate cu datele oficiale ale Organizației Națiunilor Unite, circa două treimi din populația Yemenului nu beneficiază de apă curentă, trăind în condiții prrecare de igienă.

Duminică s-a declarat starea de urgență în Yemen și s-a făcut apel la ajutorul internațional, pentru a se evita răspândirea din ce în ce mai rapidă și extrem de periculoasă a acestei teribilei boli infecțioase bacteriene, caracterizate, la izbucnirea sa, printr-o rată foarte ridicată a mortalității, de circa 85 la sută(Royal tv).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri