Caută
Close this search box.

Premieră. SRI organizează un exercițiu live de securitate cibernetică – CyDEx17

 

Serviciul Român de Informații organizează, în perioada 15 – 17 mai, prin intermediul Centrului Național Cyberint, un exercițiu național live de securitate cibernetică, intitulat CyDEx17, informează SRI într-un comunicat.

Exercițiul, aflat la prima ediție, este organizat în conformitate cu Strategia de Securitate Cibernetică a României și în parteneriat cu MApN, MAI, MAE, STS, SPP, SIE, ORNISS și CERT-RO.

„CyDEx17 se va desfășura în cadrul poligonului cibernetic al Centrului Național Cyberint, creat și personalizat special pentru acest exercițiu, și are ca obiective exersarea și evaluarea modului de gestionare a incidentelor cibernetice, răspunsul la acestea la nivel operațional, tactic și strategic, asigurarea unui nivel de securitate corespunzător la nivelul infrastructurilor cibernetice, precum și optimizarea procesului de cooperare între instituții în vederea identificării și limitării impactului unor incidente de acest tip”, se precizează în comunicatul SRI, citat de Agerpres.

Exercițiul va contribui „la conștientizarea nivelului de pregătire al entităților implicate, în situația unui eveniment ce va afecta spațiul cibernetic la nivel național, precum și la consolidarea parteneriatului public-privat în domeniu”.

La eveniment vor participa peste 60 de instituții din sectoarele public și privat, care „își vor testa și antrena modalități de răspuns la incidente cibernetice, vor partaja informații cu privire la acestea, într-o manieră rapidă și eficientă, coordonându-și capacitățile de apărare”.

Potrivit SRI, CyDEx17 va permite alinierea la prevederile Strategiei de securitate cibernetică a României, verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice cu responsabilități în domeniul securității cibernetice, verificarea și stimularea mecanismelor de cooperare între instituțiile publice și mediul privat în domeniul securității cibernetice, dezvoltarea unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidente/ atacuri cibernetice.

„În conformitate cu competențele SRI în domeniul securității naționale, Centrul Național Cyberint acționează pentru cunoașterea, prevenirea și contracararea vulnerabilităților, riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale a României din perspectiva securității cibernetice. Principala sa misiune constă în identificarea și furnizarea, către beneficiarii legali, de date și informații necesare prevenirii, limitării și/ sau stopării consecințelor unei agresiuni asupra sistemelor de tehnologia informației și comunicații care reprezintă infrastructuri critice”, se mai arată în comunicatul SRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri