Caută
Close this search box.

Discurs emoţionant al euroalesului Buda: „Nu acceptăm să fim groapa de gunoi a Europei!“

În plenul Parlamentului European de la Strasbourg a avut loc, în prezența Comisarului European pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, dezbaterea pe marginea interpelării majore în baza articolului 130b din Regulamentul de procedură, pe tema diferențelor în privința declarațiilor, a compoziției și a gustului produselor de pe piețele din Centrul/Estul și din Vestul Uniunii Europene, cu alte cuvinte, a dublei calități a produselor alimentare. „Pe bună dreptate aţi pus în discuție această problemă. Comisia Europeană doreşte să protejeze consumatorul şi vrem să avem doar produse sigure iar consumatorii trebuie să fie informaţi în mod clar şi cu acurateţe în legătură cu ingredientele produselor. Legislaţia europeană stipulează ca producătorii să prezinte o etichetare conformă. Consumatorii nu sunt împiedicaţi în ceea ce priveşte accesul la lista de ingrediente. Însă, dacă un comerciant face reclamă şi comercializează aceleași produse în mai multe state membre iar calitatea este diferită, atunci se pot evoca practicile comerciale neloiale. Legea consumatorilor le permite statelor să ancheteze aceste cazuri pentru a evalua existenţa şi extinderea practicilor. Până acum, la nivelul Comisiei s-au primit 21 de răspunsuri de la nivelul statelor membre şi s-a semnalat dublul standard la alimente, îmbrăcăminte şi produse pentru animale. Comisia intenţionează să prezinte o cartografiere a situaţiei în următorul for care va permite discuţii cu producării, cu actorii din furnizare dar şi cu reprezentanţii consumatorilor. Actuala legislaţie trebuie consolidată fără îndoială. Comisia se va concentra pe rezultatele consultării cu statele membre”, a declarat Corina Creţu. Şi Daniel Buda, membru în cadrul Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, a subliniat, într-o intervenţie de mare efect, faptul că este necesar ca de la nivelul Comisiei să fie luate o serie de măsuri ferme în acest sens, inclusiv prin modificarea legislației existente pentru a evita astfel standardele duble de calitate în funcție de puterea de cumpărare a consumatorilor.

„Existența unor standarde duble pentru produsele comercializate în statele din Estul și Vestul Europei este de mult timp o realitate asumată. Studiile de specialitate recente au confirmat existența unei astfel de situații îngrijorătoare. În același timp, alte studii vin și confirmă o incidență crescută a numărului de bolnavi de cancer în statele din Estul Europei comparativ cu celelalte state. Legătura dintre cele două realități este una clară și neîndoielnică. Alimentele slab calitativ provoacă apariția unor boli, de cele mai multe ori fatale pentru consumatori. Comisia trebuie să ia măsuri ferme în acest sens, inclusiv prin modificarea legislației existente pentru a evita astfel standardele duble de calitate.
Iar mesajul nostru este unul foarte clar: Nu acceptăm ca țările din Estul Uniunii să devină groapa de gunoi a Europei!”, a declarat Buda în plenul Parlamentului European.

Citeşte neapărat şi:
Daniel Buda, discurs mobilizator la Strasbourg: „Fiecare colț al Uniunii Europene să devină acasă“

Un răspuns

  1. pai cum nu acceptati, cand -de ani- se practica acest lucru? Adevarul este ca voi(„alesii” si euroalesii) ati transformat Romania intr-o tara de paria si o groapa de gunoi a Europei, iar capitala tarii este o groapa de gunoi nu numai fizic, dar mai ales moral, toti marii banditi si locotenentii lor fojgaie prin bucuresti, unde o alta pleava isi vace veacul, asa-zisii „oameni de cultura”, simbriasii din media, etc.,care pentru un oscior putred sunt in stare sa scrie-si au facut-o de mii de ori- orice despre dusmanii celui care-i plateste, iar saptamana viitoare, sa scrie impotriva celor pe care-i slujeste azi,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri