Caută
Close this search box.

Roma: Simona Halep s-a calificat în sferturi, după meciul cu Pavliucenkova

 

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.775.745 dolari, după ce a dispus de rusoaica Anastasia Pavliucenkova cu 6-1, 4-6, 6-0.

Halep (25 ani), cap de serie numărul șase la Foro Italico, s-a impus după o oră și 37 de minute în fața unei adversare de aceeași vârstă, aflată pe locul 17 în lume.

Halep are acum un scor incredibil de 7-0 în meciurile directe cu Pavliucenkova, fără a lua în considerare o victorie reușită la junioare de Simona. Precedentele două confruntări au avut loc în 2015, Simona câștigând în sferturi, la Cincinnati, cu 7-6 (3), 6-2, iar apoi în turul al doilea la Wuhan, cu 6-2, 6-1.

Simona a dominat primul set, pe care și l-a adjudecat cu un sec 6-1, în doar 26 de minute.

Setul secund a adus o notă de echilibru în meci, rusoaica începând cu break și apoi 2-0. Halep a restabilit egalitatea (2-2), dar apoi și-a pierdut serviciul cu o dublă greșeală (2-3), a egalat iar (3-3) și apoi a trecut în avantaj (4-3), dar Pavliucenkova a avut un final mai bun de set, câștigând cu 6-4.

În decisiv, Halep a părut mai proaspătă și mai concentrată și nu i-a lăsat nicio șansă adversarei, încheind cu 6-0.

Halep a comis patru duble greșeli, iar Pavliucenkova 6, Simona a avut 17 mingi direct câștigătoare (winners), rusoaica 26, dar numărul de erori neforțate a fost foarte mare pentru Anastasia (37), față de Simona (9).

Simona Halep și-a asigurat un cec de 53.055 euro și 190 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe estoniana Anett Kontaveit, venită din calificări, care a dispus joi de croata Mirjana Lucic-Baroni cu 6-1, 6-1.

Halep a învins-o pe baltică (21 ani, 68 WTA) în singurul lor meci direct, anul acesta, la Miami, în turul al treilea, cu 6-3, 6-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri