Caută
Close this search box.

Sebastian Ghiţă, audiat vineri de Curtea Supremă din Belgrad în vederea extrădării

Sebastian Ghiţă va fi audiat vineri de judecătorii Curţii Supreme din Belgrad, în vederea extrădării, şedinţa nefiind însă publică, potrivit unui anunţ al instanţei.

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă va fi audiat de către magistraţii Curţii Supreme din Belgrad vineri, pe data de 19 mai la ora 12.30, a anunţat Curtea Supremă din Belgrad.

Audierea nu va fi publică, au transmis reprezentanţii instanţei.

În ceea ce priveşte cauzele din ţară în care este implicat fostul deputat, acesta va fi audiat luni prin videoconferinţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul „Ponta-Blair”. Audierea a fost amânată pentru că Sebastian Ghiţă a cerut să fie prezent avocatul ales din Serbia, potrivit Mediafax.

Fostul deputat ar fi trebui să fie audiat joi, prin videoconferinţă, procedura fiind amânată pentru luni pentru că nu era asistat de avocatul ales din Serbia.

Procurorii anticorupţie au cerut arestarea preventivă pentru Sebastian Ghiţă în dosarul „Ponta – Blair”, în care fostul deputat este acuzat de spălare de bani, avocatul acestuia precizând, săptămâna trecută, că Ghiţă vrea să participe activ la proces.

În prezent, Sebastian Ghiţă este în arest, în Serbia, după ce a fost depistat de autorităţi, la Belgrad, pe 13 aprilie. Pe numele fostului deputat au fost emise până acum mandate de arestare preventivă în lipsă, în două dosare ale DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri