Caută
Close this search box.

Rusia vrea un regulament global de securitate cibernetică, dar nimeni nu o aude

Rusia solicită introducerea unor reguli generale cu privire la securitatea cibernetică, potrivit secretarului Consiliului rus de securitate, Nikolai Patrushev, în cadrul unui interviu, citat de Tass.

”Suntem interesaţi de elaborarea unor reguli comune de conduită în spaţiul informatic”, a declarat oficialul rus.

Potrivit lui Patrushev, nu toate statele sunt însă de acord cu această propunere din cauza regulilor comune ce ar trebui elaborate.

”Consider că încă trebuie să întreprindem eforturi în acest domeniu pentru o anumită perioadă de timp. Ei vor ajunge la aceleaşi concluzii la care am ajuns şi noi pentru că este foarte dificil să asiguri securitate cibernetică pe cont propriu”, a adăugat acesta, subliniind că Rusia nu aşteaptă obţinerea unui acord general al statelor şi va începe să lucreze pe cont propriu, dar solicită elaborarea unor reguli comune ale jocului.

Conform cotidianului Financial Times, Guvernele statelor şi companiile trebuie să intensifice măsurile de protecţie pentru a face faţă eventualelor noi atacuri cibernetice masive de genul celor care au afectat zeci de ţări în ultimele zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri