Caută
Close this search box.

Accidentată la glezna dreaptă, Halep pierde finala de la Roma

Simona Halep a pierdut, din păcate, cea de-a 24-a finală din cariera ei, în puternicul turneu de la Roma, sau Foro Italico în limbajul cunoscătorilor, după o finală palpitantă, de trei seturi, cu Elina Svitolina (Ucraina): 6-4, 5-7, 1-6.

Cum bine se știe, Simona, nr. 4 mondial  și cap de serie nr. 6 la  Foro Italico, a obținut calificarea cu două zile înainte, învingând-o în două seturi, 6-2, 6-4, pe  estoniana Anett Kontaveit (68 WTA).

Constănțeanca noastră s-a aflat la a treia sa finală la Roma, după cele din 2013 și 2015.

Simona a câștigat destul de lejer primul set al finalei, 6-3, iar pe al doilea l-a început excelent, de asemenea, cu break. Dar Svitolina a egalat repede cu un alt break, reușind apoi încă unul. Setul doi a fost totuși foarte disputat, mergând în prelungiri după 5-5 și după ce Simona a întors mai multe mingi de game și de set, pe fondul unei nefericite accidentări la glezna dreaptă. Aporpo de acest fapt, arena centrală de la Foro Italico s-a prezentat în condiții incredibil de proaste, chiar mai rele decât cele de pe terenurile secundare. Accidentarea Simonei a fost remarcată de toată lumea, inclusiv de crainica arenei, care i-a luat un interviu imediat după meci și festivitatea de premiere.

Ultimul set a aparținut în totalitate Elinei Svitolina, care a condus cu 5-0, pe fondul unei incapacități fizice de a a lupta a advesarei, după ce însă Simona ceruse anterior două pauze medicale, nefiind nici pe departe în plenitudinea forțelor ei fizice. Halep a luptat însă până în ultimele momente, întorcând chiar două mingi de meci la 1-5 în setul trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri