Caută
Close this search box.

Scandal la dezbaterea pro și contra obligativității vaccinării: morții de rujeolă nu au avut pojar!

Ministerul Sănătății a organizat o dezbatere publică deschisă pe proiectul Legii vaccinării, față în față cu organizațiile care militează împotriva obligativității acestui act medical. Întâlnirea, extrem de încordată, a avut loc, în mod neinspirat, la sediul Institutului Național de Sănătate Publică (ISP), care… nu are săpun și capac WC la toaletă. Lucru evidențiat în timpul dezbaterii.

Așa arată toaleta Institutului Național de Sănătate Publică

 

Reprezentanții Ministerului Sănătății au deschis întâlnirea prin a organiza timpul de exprimare: trei minute pentru fiecare vorbitor. Încă din start, organizațiile care militează împotriva obligativității vaccinării ”au dat decisiva” prin George Daniel Stoian, membru al Asociației Pro Decizii Informate, care, supărat că nu poate vorbi decât trei minute, a prins pe picior greșit tot sistemul sanitar românesc: ”INSP nu are capac la WC, acum! Ne dă lecții de sănătate publică în privința vaccinării?”

În general, părinții veniți la dezbatere, unii inclusiv cu copiii, au cerut lucruri punctuale, subliniind din start că nu sunt împotriva vaccinării, ci a obligativității abrupte pe care vrea să o impună ministerul.

În primul rând s-a cerut renunțarea la articolul 26 privind sancționarea părinților care nu își vaccinează copii. ”S-au scos deja capitolele de sancțiuni”, a explicat medicul Octavian Alexandrescu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

De asemenea, s-a cerut ca vaccinurile importate să fie verificate în laboratoarele statului român și certificate de acesta.

Vaccinarea este periculoasă în unele cazuri

George Stoian

Una din problemele arzătoare a fost cea legată de copiii care nu dezvoltă anticorpi și a căror viață este pusă în pericol de vaccinuri. Reprezentanții ministerului au promis că ”se va analiza și acestă situație” și au recunoscut că în acest moment nu se verifică starea de sănătate a copilului înainte de inocularea serului, ceea ce este foarte periculos pentru copil.

O întrebare ”sub centură„ a fost cea legată de decesele cauzate de rujeolă. Conform datelor  oficiale ale Centrului de Supraveghere și Control al Bolilor  Infecțioase, din toate decesele declarate ca fiind legate de epidemia de rujeolă, doar în patru cazuri a existat ”și rujeolă”, în rest moartea a survenit din cauza exclusivă a altor boli. La întrebarea ”de ce a fost mințită populația pentru a accepta vaccinarea?”  – răspunsul se lasă încă așteptat.

România a importat vaccinuri din Kazahstan, țară care nu e producător de seruri

O altă chestiune arzătoare a fost cea lagată de importul de vaccinuri din Kazahstan, țară care  nu are laboratoare de producere a vaccinurilor. ”Vaccinurile respective au fost produse în altă parte, pentru Kazahstan, dar acestă țară nu le-a folosit”, a fost răspunsul Amaliei Șerban, director în cadrul Ministerului Sănătății.

Situația a fost oarecum detensionată de preotul Emanuel Florin Ganciu, care este și medic imunolog, practic si gurul imunolog prezent la dezbatere. El a subliniat că problematica vaccinurilor trebuie tratată cu maxima seriozitate din partea tuturor, inclusiv a guvernanților. ”Sunt din ce în ce mai multe medicamente în lume și din ce în ce mai mulți bolnavi. Producătorii de medicamente au și laboratoare pentru producerea pesticidelor. Trebuie să avem grijă ce precedente lăsăm în urmă: anul trecut a fost eutanasiat primul copil din Europa (Belgia-n.r.), iar un oficial lituanian a declarat că oamenii săraci ar trebui eutanasiați”, a explicat preotul și medicul Emanuel Florin Ganciu.

La dezbatere a fost prezentă și actrița Ani Crețu al cărei fiu în vârstă de 3 ani, Adan, a ajuns în spital după vaccinare, iar acum se chinuie să-şi refacă sănătatea. ”Nu mai am curaj să mai fac un copil, pentru că va trebui să mă uit în ochii lui Adan și să îi spun că frățiorul lui a scăpat pentru că nu l-am dus la vaccinare, ca pe el. Trebuie să faceți ceva!”, a spus actrița la finnalul dezbaterii.

 

 

 

2 răspunsuri

  1. Si ce sa faca ? Magie?In fiecare zi -sa luam Romania- o persoana pleaca sanatoasa de acasa si termina ziua in spital, grav bolnav, sau chiar mort, mai ales printr-un accident rutier sau de alta natura…Populatia trebuie sa inteleaga(sa i se explice corect) ca orice pas am face , suntem supusi unui risc, oricare dintre noi.Situatia este similara cu vaccinarile, intotdeauna vor exista imbolnaviri si decese, important este ca acest numar sa fie redus la maximum posibil, iar aceasta se poate obtine prin pregatiri care incep cu luni inante de nasterea copilului, pregatiri care costa serios, iar societatea romaneasca nu-si permite asa ceva, pentru ca banii se duc in buzunarele a 0,2% din populatie, adica conducerea tarii si la popime, cat si la alte cateva institutii si persoane carora li s-au creat functii (fundatii, etc.)cu dedicatie…Pur si simplu, ministerul sanatatii trebuie sa fie franc si sa spuna clar,ca riscul suportat de fiecare, trebuie inteles si asumat

  2. Si spalatii pe creier trebuie sa priceapa ca vine Ponta cu un vaccin experimental, nefolosit in tara pt care era dedicat, si fac 100 de nou-nascuti puroi la subrat, fata de media din prospect de 1 la mie.
    P. S. : Am copilul vaccinat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri