Caută
Close this search box.

Germania se desprinde de SUA. Merkel: Noi, europenii, trebuie să ne luăm soarta în propriile mâini

După o reuniune a liderilor NATO în care președintele SUA a criticat aliații pentru că nu alocă 2% din PIB pentru apărare, dar și un summit G7 dominat de dezacordul cu Donald Trump privind Acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, cancelarul german Angela Merkel pariază pe unitatea europeană.

„Perioada în care puteam conta total unii pe ceilalţi aproape s-a încheiat. Am trăit acest lucru în ultimele câteva zile”, a declarat Angela Merkel.

“Noi, europenii, trebuie să ne luăm cu adevărat destinul în propriile mâini“, a spus Merkel în fața mulțimii la un miting electoral din München, în sudul Germaniei, duminică, potrivit Süddeutsche Zeitung, notează Politico Europe.

În pofida lipsei unui acord, Merkel a spus că intenționează să mențină bune “relații de vecinătate” atât cu Marea Britanie, cât și cu SUA, și “de asemenea cu Rusia”, deși ea a precizat că de acum înainte Europa va lupta pentru viitorul său propriu.

Prezența la miting vine o zi după ce cancelarul german s-a întors din Taormina, Sicilia, unde liderii grupului G7 nu au reușit să ajungă la o înțelegere privind susținerea acordului climatic din 2015 din Paris. Totuși, liderii G7 s-au declarat dispuşi, potrivit caleaeuropeana.ro, să impună sancţiuni suplimentare la adresa Rusiei și au semnat o declarație comună împotriva terorismului.

FOTO: cnn.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri