Caută
Close this search box.

Filmele românești reinventează realismul la AFI Silver Theatre din America

În perioada 14 mai- 14 iunie, filmul românesc străbate granițele americane fiind prezent în cadrul Centrului Cultural și de Teatru, AFI Silver, din Maryland, America.

Sub titulatura de „Reinventarea Realismului”, producțiile cinematografice românești precum „Box”, „Marfa și banii” (Stuff and dough) ori „Când seara se lasă peste București” ( When evening falls on Bucharest) vor prezenta, pe tărâmul american, discursul regizorilor români asupra problemelor sociale și civile existente în Europa.

“Începând cu sfârșitul anilor ‘90, un grup inteligent și aventuros de creatori de filme a electrizat producția postcomunistă a României cu un flux continuu de scenarii pline de nuanță și filme cu un puternic caaracter realist, care abordează problemele morale și ambiguitățile etice, creând alegorii întinse din circumstanțele banale”, spun specialiștii americani în arta cinematografiei, pe site-ul silver.afi.com.

Regizorii români ca: Radu Muntean, Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu și Cătălin Mitulescu precum și un grup de artiști mai tineri care continuă să câștige aclamații la evenimente internaționale.

“AFI Silver Theatre, în colaborare cu Galeria Națională de Artă, Ambasada României și Centrul Național Român de Film, găzduiește cu mândrie această serie de filme românești”, au mai declarat cei din conducerea instituției americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri