Caută
Close this search box.

Guvernul a hotărât desecretizarea arhivei SIPA. Toader: Sunt mai mult decât 22 de vizite

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că se va adopta Hotărârea pentru desecretizarea arhivei SIPA.

Datele ţinute ascunse până acum le vom afla abia în 2020, însă parţial şi numai în anumite condiţii, potrivit ministrului Justiției.

„Se află pe ordinea suplimentară, este HG privind desecretizarea arhivei SIPA. E un lucru despre care s-a tot vorbit, s-a discutat, astăzi adoptăm HG. Toate avizele ca să nu avem…”, a spus premierul, citat de News.ro.

Ministrul justiției a declarat că arhiva cuprinde mai multe categorii de informaţii, care vor fi tratate „în mod adecvat”.

La desecretizare va lucra o comisie formată din cinci membri, care are un termen de trei ani pentru a definitiva inventarierea tuturor documentelor, dar și comunicarea informațiilor către Ministerul Public, către presă și către persoanele interesate, bineînțeles, ținând cont de categoria de informații.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat joi, la Parlament, că au existat mult mai multe vizite în arhiva SIPA, despre care va oferi mai multe detalii după ce va desecretiza alte două rapoarte în acest sens, unul dintre ele având caracter secret de stat şi este nevoie ca Guvernul să adopte o Hotărâre.

„Toate cele 22 de vizite nu sunt 22, sunt mult mai multe. Cele pe care le-am enumerat eu sunt 22, pe baza ordinelor pe care le-am trecut acolo şi datele. Sunt mult mai multe vizite, sunt şi două rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza, cele două din care veţi afla mai multe informaţii şi sigur, mai multe vizite”, a afirmat ministrul, întrebat dacă cele 22 de vizite care au avut loc la arhiva SIPA s-au făcut potrivit legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri