Caută
Close this search box.

Alertă! Incident la o instalație nucleară foarte periculoasă din SUA

Sute de muncitori au fost forţaţi să se adăpostească după prăbuşirea unui tunel la o fostă instalaţie de finisare a plutoniului deosebit de periculoasă din statul american Washington.

Mai multe materiale radioactive erau depozitate în respectivul tunel, inclusiv trenurile folosite pentru transportarea deşeurilor nucleare, relatează The Independent.

Un manager le-a transmis angajaţilor să închidă sistemele de ventilaţie din clădiri, precum şi să se abţină de la consumat alimente după prăbuşirea tunelului din localitatea Hanford.

Mai mulţi muncitori au fost deja evacuaţi, în vreme ce altora li s-a cerut să se adăpostească.

Departamentul Energiei a activat Centrul pentru Operaţiuni de Urgenţă, potrivit news.ro, întrucât există îngrijorări serioase cu privire la „surparea solului, care acoperă un tunel feroviar din apropierea unei foste instalaţii chimice de prelucrare a plutoniului, acel tunel conţinea materiale contaminate”.

Respectivul tunel surpat aparţine de o fostă instalaţie pentru finisarea plutoniului, folosită în urmă cu şapte decenii pentru dezvoltarea arsenalului nuclear al Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri