Caută
Close this search box.

Alpinistul Alex Găvan a strâns bani pentru construcția a două școli în Nepal, ţară distrusă de cutremur

Copiii din Nepal, unde abandonul școlar și gradul de analfabetism sunt extrem de ridicate, au primit o nouă șansă la educație.

După ce a supraviețuit avalanșei din 2015, alpinistul Alex Găvan a lansat un apel, în urma căruia a reușit să strângă peste 100 de mii de euro pentru construcția a două școli. O a treia e aproape de finalizare. Campania a lansat-o de ziua lui.

Nu doar că a ajutat la strângerea de bani pentru aceste unități școlare, ci a participat și la operațiunile de căutare și salvare a celor aflați sub zăpadă în 2015. 22 de alpiniști au murit atunci.

„Eu am supraviețuit avalanșei care a urmat cutremurului din Nepal de pe 25 aprilie 2015, după asta au urmat 24 de ore absolut groaznice în care am participat la o operațiune de salvare și de căutare a oamenilor aflați sub zăpadă. După care nu se mai punea problema de nicio ascensiune. Muriseră deja 22 de oameni”, a declarat Alex Găvan, potrivit b1.ro.

„Am zis ca preferăm să ne concentrăm pe partea de reconstrucție. Eu am un punct sensibil, o înclinare spre zona de educație și în același timp, pentru că fuseseră distruse în jur de 5000 de școli și în jur de 1 milion de copii nu își puteau continua educatia, am zis că banii respectivi să îi folosim în reconstrucția de școli”, a precizat alpinistul.

106 mii de euro s-au strâns în urma campaniei lansate de el. Peste 36 de mii de oameni au donat, majoritatea din România.

FOTO: alexgavan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri