Caută
Close this search box.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti: Suntem gata să discutăm posibilitatea unei împărţiri a teritoriului

Problema israeliano-palestiniană revine în mod constant în atenţia celor mai importante administraţii prezidenţiale din lume, dar încă nu are rezolvare. De ce contează atât de mult această situaţie pentru întreaga planetă? Pentru că instabilitatea din Orientul Mijlociu ne afectează pe toţi şi un exemplu de pace şi stabilitate reuşit poate fi ulterior aplicat în regiune.

„Suntem gata să discutăm posibilitatea unei împărţiri a teritoriului. În 2000 aproape am ajuns la un acord, inclusiv asupra Ierusalimului, iar Yasser Arafat l-a refuzat.” – declaraţia îi aparţine ambasadorului israelian la Bucureşti, Tamar Samash, şi a fost făcută în interviul acordat pentru emisiunea „Paşaport diplomatic”.

„Aşteptăm vizita preşedintelui Trump în săptămânile următoare. El are viziunea sa proprie despre ce se poate întâmpla în Orientul Mijlociu, şi deşi nu a spus-o în prima sa declaraţie, cred că şi el are în vedere soluţia celor două state.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene a fost la Washington să discute această problemă şi trebuie să deblocăm situaţia. Principalul obstacol este încă refuzul palestinienilor de a recunoaşte Israel ca stat evreiesc. Şi există o dorinţă de a distruge statul Israel.

În primul rând trebuie să vedem bune intenţii din partea palestiniană şi cred că atunci lucrurile pot începe să se mişte spre reînceperea discuţiilor despre toate chestiunile disputate.

Mai întâi, terorismul, pentru că Israelul se află încă sub atacul teroriştilor, şi anume a Autorităţii Palestiniene sau din Fâşia Gaza, din partea Hamas. Apoi vom discuta aranjamentele celor două părţi, ce va trece unde şi în ce condiţii, şi cum vom putea trăi unii lângă alţii.

Nu trebuie să trăim împreună, nu suntem căsătoriţi, dar putem trăi în bună vecinătate”, a declarat Tamar Samash la Digi24.

FOTO: nineoclock.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri