Caută
Close this search box.

Atentat la Manchester: Poliția a arestat sâmbătă dimineață încă două persoane

 

Poliția britanică a arestat sâmbătă dimineață doi bărbați după ce a efectuat o explozie controlată în timpul unei percheziții la Manchester (nord-vestul Angliei), în cadrul anchetei privind atentatul comis în 22 mai în acest oraș și soldat cu 22 de morți, transmite AFP.

Potrivit canalului de televiziune SkyNews, arestările de sâmbătă au avut loc în cartierul Cheetham Hill din Manchester.

Cei doi bărbați arestați sâmbătă au vârste de 20 de ani și 22 de ani.

Numărul persoanelor aflate în prezent în arestul poliției britanice în ancheta privind atentatul sinucigaș de la Manchester a ajuns astfel la 11. În total au fost arestate până acum 13 persoane, dar două — un băiat de 16 ani și o femeie de 34 de ani — au fost puse în libertate la scurt timp după arestare.

Vineri seară, șeful structurii antiteroriste a poliției britanice, Mark Rowley, a anunțat că s-au înregistrat ‘progrese semnificative’ în ancheta privind atentatul de la Manchester, o ‘mare parte’ a rețelei din care făcea parte autorul sinucigaș Salman Abedi fiind dezmembrată.

Rowley a adăugat că poliția a revizuit măsurile de securitate pentru peste 1.300 de evenimente în întreaga țară și a subliniat că cetățenii britanici trebuie să aibă ‘încredere 100%’ că poliția face tot posibilul pentru a-i proteja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri