Caută
Close this search box.

Beijing, și mai poluat și acoperit de nisip după o furtună

 

Beijingul, capitala Chinei, s-a trezit joi dimineață cu nivele de poluare considerate periculoase pentru populație și o vizibilitate atmosferică redusă, din cauza unei furtuni de nisip care afectează orașul și care a obligat autoritățile să anuleze mai multe zboruri, relatează EFE.

Furtuna de nisip, un fenomen obișnuit în nordul Chinei în fiecare primăvară din cauza apropierii zonelor deșertice, precum Gobi, a făcut ca nivelul de particule fine PM10 să depășească 1.000 de micrograme/mp, una din concentrațiile cele mai mari ale anului.

La fel de mare, de peste 500 de micrograme/mp, este și nivelul particulelor PM2.5, considerate cele mai nocive pentru sănătate și care sunt componente ale smogului ce afectează nordul Chinei în general iarna.

Autoritățile de la Beijing au emis cod albastru de alertă ca urmare a furtunii de nisip ce afectează o amplă zonă a nordului țării și care include regiunile Xinjiang și Mongoliei Interioare.

Se așteaptă ca situația să afecteze țara și în cursul zilei de vineri, potrivit meteorologilor.

Guvernul chinez încearcă de mai mulți ani să lupte împotriva furtunilor deșertice din nordul țării prin programe masive de împădurire și, deși a reușit să mai reducă numărul dezastrelor naturale, astfel de fenomene se petrec în fiecare primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri