Caută
Close this search box.

Brașov. Produse expirate din programul „Laptele şi cornul“ aruncate pe câmp

Autorităţile locale din Braşov au deschis, vineri, o anchetă, după ce zeci de produse din programul „Laptele şi cornul“ au fost găsite aruncate pe un câmp din cartierul braşovean Noua. Deocamdată nu se ştie de unde provin produsele.

Poliţia Locală Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Garda de Mediu şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor s-au autosesizat şi fac anchete după ce zeci de produse din programul „Laptele şi cornul“ au fost găsite aruncate pe un teren lângă Aqua Park din cartierul Noua, informează Mediafax.

Iniţial, se credea că locul unde au fost găsite produsele, unele dintre ele expirate de anul trecut, este domeniu public, însă reprezentanţii Poliţiei Locale Braşov spun că terenul este unul privat.

„Noi am fost sesizaţi de cei de la Garda de Mediu şi am fost la locul respectiv. Deocamdată nu se ştie cine a aruncat produsele în acea zonă. Noi i-am chemat pe cei de la salubritate şi au curăţat zona, iar aceştia ne-au spus că terenul nu este pe domeniul public. În orice caz, noi avem o hotărâre de Consiliu Local, HCL 149/2017, care prevede amenzi pentru persoanele fizice cuprinse între 500 şi 1000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 1000 şi 2000 de lei“, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov, Anca Lăutaru.

Directorul executiv al DSVSA Braşov, dr. Dorin Enache, a precizat, la rândul său, că a fost vorba de „un act de iresponsabilitate“, însă este foarte greu de stabilit cine a aruncat produsele.

„Ceea ce am putut stabili noi este că produsele erau expirate, iar în acest context nu se mai fac analize de laborator. Responsabilitatea pentru găsirea celui care a aruncat produsele revine Poliţiei Locale, IŞJ, anchetatorilor, dar vă spun că din lotul respectiv au fost livrate produse către şcoli şi grădiniţe din tot judeţul“, a spus dr. Enache.

Reprezentanţii unităţilor de învăţământ din cartierul Noua, aflate în apropiere, neagă că ar fi aruncat produsele pe terenul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri