O lucrare aparținând misteriosului artist Banksy despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) a apărut luni pe fațada unei clădiri din orașul Dover, fiind considerată prima manifestare artistică a celebrului pictor urban referitoare la ‘Brexit’, relatează EFE.

Reprezentanții săi au confirmat autenticitatea picturii murale, care reprezintă un metalurgist urcat pe o scară și care încearcă să înlăture cu un ciocan o stea aurie din steagul albastru comunitar.

Lucrarea poate fi văzută pe fațada clădirii ‘Castle Amusements’ din Dover, situată în apropiere de terminalul de feribot care leagă Marea Britanie de Franța peste Canalul Mânecii, în sudul țării.

Potrivit mass-media britanice, stelele aurii „reprezintă idealuri de unitate, solidaritate și armonie între popoarele Europei”.

Steaua pe care încearcă să o înlăture muncitorul corespunde Marii Britanii, al cărei prim-ministru, conservatoarea Theresa May, a angajat un complicat proces de negociere cu partenerii comunitari pentru a stabili termenii ieșirii din Uniune.

De la referendumul privind ‘Brexit-ul’, din 23 iunie anul trecut, Banksy a rămas în tăcere, dar această manifestare artistică intervine într-un moment de creștere a tensiunii între Londra și Bruxelles în debutul negocierilor.

Alegerea de către Banksy a orașului englez Dover, care privește direct spre continentului european, nu este întâmplătoare, având în vedere că de aici se ia feribotul spre localitatea franceză Calais, unde în 2015 artistul a pictat pe fațada unei clădiri o lucrare privind tabăra de refugiați. În lucrare el îl reprezenta pe fondatorul Apple, regretatul Steve Jobs, al cărui tată biologic era un imigrant sirian.

85 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 9 =