Caută
Close this search box.

Bronz cu victorie pentru CSM București, aur pentru Gyor

Fetele de la CSM București au încheiat, en-fanfare, cu o victorie, a doua participare consecutivă în ”FINAL FOUR”-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, cea mai importantă competiție inter-cluburi a Planetei în sportul cu mingea la semicerc. După ce în 2016 fetele noastre au cucerit trofeul, anul acesta ele au încheiat pe locul al 3-lea, câștigând categoric meciul pentru ”bronz” cu echipa nr.1 din Muntenegru și una din candidatele constante la câștigarea C1:

CSM BUCUREȘTI – BUDUCNOST PODGORICA 26-20 (13-12).

Practic, jucătoarele antrenorului Per Johansson au dominat meciul de la un capăt la celălalt, fără a lăsa vreo îndoială în privința câștigătoarei. Aceasta în pofida faptului că în ”7”-le din Muntenegru a intrat, inițial, cea mai valoroasă handbalistă a Lumii, Cristina Neagu, cea care a jucat astfel ultima partidă pentru Buducnost, urmând ca din toamnă să întărească lotul lui CSM București, care se va lansa, desigur, într-o nouă cursă pentru cucerirea trofeului Ligii Campionilor, de data aceasta în ediția 2018.

În finala ”mare” s-a impus echipa favorită, cea din Ungaria :

GYOR AUDI ETO KC – VARDAR SKOPLJE 28-26 (15-12).

Interesant este de notat că anul trecut, CSM București care tocmai debutase în prestigioasa competiție, a învins în marea finală tocmai câștigătoarea de astăzi, Gyor Audi ETO KC, cu 29-26, după prelungiri și aruncări de departajare de la 7 m, într-un meci disputat la Budapesta. În semifinală, CSM trecuse fără probleme de Vardar Skopje, cu 27-21, echipă care și-a luat revanșa anul acesta în fața bucureștencelor.

Uriașa performanță din 2016 a venit la 52 de ani după ce Rapid București câștiga aceeași competiția, denumită pe atunci Cupa Campionilor Europeni (1964) și la 55 de ani după aceeași izbândă a Științei București (1961). Ultima finalistă din România în Liga Campionilor, înaintea celor de la CSM București, a fost celebra Oltchim Rm. Vâlcea, în 2010, o adevărată legendă în handbalul nostru feminin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri