Caută
Close this search box.

Campanie. Personalul medical este învățat să spună „Bună ziua, mă numesc …”

Un proiect ce vizează apropierea dintre personalul medical și pacienții din spitale printr-un simplu „Bună ziua, mă numesc …” se va derula la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Zalău, la inițiativa unor colaboratori din Marea Britanie, ideea acestei campanii venind de la un medic englez bolnav de cancer, care a remarcat lipsa acestui salut, dar și importanța lui pentru starea de spirit a bolnavului.

„Proiectul pentru anul acesta este de inițiere a unei campanii aici, în Zalău, care poartă numele ‘Bună ziua, mă numesc …’. Campania a fost inițiată de un medic din Marea Britanie, Kate Granger, care la vârsta de 20 de ani a fost diagnosticată cu cancer în fază terminală. A avut dificultăți foarte mari și a decedat în cursul anului trecut. Experiența ei a fost că personalul din spital nu obișnuia să se prezinte la inițierea contactului cu pacienții. Este un lucru mic care are un impact atât de mare asupra pacienților noștri, atunci când le oferim îngrijirile medicale. Ea a povestit, foarte curajoasă, despre experiența ei și a inițiat această campanie sub numele ‘Bună ziua, mă numesc …’ „, a declarat joi, la Zalău, Carole Hallam, director adjunct al Infection Prevention Society (IPS) —Anglia, la deschiderea ediției din acest an a conferinței de sterilizare.

 

Dr. Kate Granger

Potrivit sursei citate, soțul inițiatoarei continuă această campanie, astfel încât proiectul s-a răspândit și în alte țări și se dorește a fi diseminat și la nivelul spitalelor din România, începând de la Zalău.

Personalul medical de la SJU Zalău este deja pregătit pentru inedita campanie.

„În momentul în care intri în contact cu un pacient, te prezinți. Spui „Bună ziua, mă numesc …”. (…) Din punct de vedere omenesc și al educației, așa și este frumos. Atunci pacientul se familiarizează cu personalul medical, se simte mai relaxat, mai detașat”, apreciază Criste Mariana, cadru medical la Spitalul Județean Zalău.

La evenimentul de deschidere a conferinței de sterilizare, cei peste 350 de medici și asistente din țară au avut prilejul de a se fotografia cu pancarte pe care să-și treacă numele, alături de mesajul menționat, pentru a posta mai apoi pozele pe rețelele de socializare și a promova astfel această inițiativă.

Un răspuns

  1. Necesitatea -evidenta- a acestei initiative (facuta tot de straini) dovedeste cat de inapoiati suntem,probabil ca la multi indivizi din personalul medical li se va parea aceasta „obligatie” o forma de umilinta si vor spune ( in loc de „ce te doare, ba”?!) clasica formula(in tarile civilizate) , printre dinti si cu mare viteza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri