Caută
Close this search box.

Capitala este pe primul loc în Europa la poluare fonică

Bucureștenii sunt terorizați de zgomot, în special cei care locuiesc lângă zonele unde se organizează frecvent concerte în aer liber. Oamenii fac reclamații peste reclamații, fără răspuns. Ultimele măsurători legate de poluarea fonică s-au făcut acum doi ani.

Concertele din Piața Constituției din Capitală adună de fiecare dată zeci de mii de fani bucuroși că își pot vedea în spectacol vedetele preferate. Însă pentru locuitorii din zonă, gălăgia și muzica foarte puternică sunt greu de suportat.

Ultimele măsurători oficiale pentru poluarea fonică din zonă s-au făcut acum doi ani, relatează TVR.

Oficialii de la Mediu susțin că au comunicat verbal Primăriei Capitalei că evenimentele cu un nivel ridicat de decibeli nu ar trebui organizate în zonele locuite, dar nu s-a luat nicio măsură.

Agenția de Mediu a mai precizat că Primaria este singura care autorizează astfel de evenimente. De la Primărie, însă, liniște. Chiar dacă am solicitat explicații în mod repetat.

Scandal pe tema decibelilor azurzitori a fost și în Piața Universității, chiar în timpul repetițiilor pentru concertul de Ziua Europei. Profesorii și studenții Facultății de Istorie au reclamat zgomotul insuportabil.

De altfel, Bucureștiul este pe primul loc în ceea ce privește insatisfacția față de poluarea fonică și a aerului, după cum arata Eurobarometrul prezentat anul trecut despre percepția calității vieții din 83 de orașe din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri