Caută
Close this search box.

Ce citim în această săptămână

CORINT

Din istoria familiei Ghika. Contribuții de istorie culturală, de Mihai Sorin Rădulescu; Pirații de buzunar. Marea evadare din canal (vol.II), de Chris Mould; Prada (vol.2 din seria Arena 13), de Joseph Delaney; Enciclopedia Larousse pentru copii; Scooby-Doo! Comoara piratului; Scooby-Doo! Indicii în parcul de distracții.

ART

Lumină în august de William Faulkner

Joe Christmas nu știe dacă e negru sau alb într-un sud al Statelor Unite în care simpla ambiguitate asupra apartenenței rasiale e de ajuns să te transforme într-un paria. El însuși trăiește când de o parte a acestei linii imaginare, când de cealaltă, urându-i pe albii care nu-l acceptă cu totul, dar și pe negrii cu care refuză să se identifice, într-o schizofrenie violentă care nu poate să sfârșească decât în furie oarbă și, în cele din urmă, în crimă.

BAROQUE BOOKS&ARTS

Diamante și foc, de Rachelle Bergstein

Rachelle Bergstein este scriitoare și editor şi a debutat cu volumul Women from the Ankle Down: The Story of Shoes and How They Define Us (Femeile de la gleznă în jos: Istoria pantofilor și cum ne definesc ei, HarperCollins, 2012).

Cea de-a doua carte, Brilliance and Fire: A Biography of Diamonds, HarperCollins, 2016, a fost desemnată de Amazon una dintre cele mai bune apariţii non-fiction.

Diamantele, simbol al regalității și al iubirii eterne, răsfăţate în cea mai vie istorie plină de personaje reale care le dau strălucire. De unde vin? Unde vor ajunge? Cu ce preţ? Şi pentru cât timp? Diamantul domnește ca leul giuvaierelor peste oceane și secole, peste oameni de rând și capete încoronate.

CARTEA ROMÂNEASCĂ

Negru pe alb. Scrisori, de Costache Negruzzi; Craii de Curtea-Veche, de Mateiu I. Caragiale; Viaţa la ţară, de Duiliu Zamfirescu

HUMANITAS FICTION

Romanul Amurgul marinarului de Yukio Mishima este unul din cele mai importante romane ale cunoscutului autor nipon, comparabil cu alte mari capodopere ale literaturii universale ca Împăratul muștelor de William Golding sau Portocala mecanică de Anthony Burgess.

POLIROM

Provizorat de Gabriela Adameșteanu, Cartea pisici de Cristian Teodorescu și Mardale, Viața mea de Nicolae Breban, Sânii verzi de Florin Iaru, Neasemuita istorie a Imperiului Roman de Răsărit de Marius Oprea, Cel care cheamă câinii de Lucian Dan Teodorovici, Numele tău și alte erezii de Ilinca Bernea, Ultraviolență de Bogdan Coșa, Miere de Tudor Ganea, Copilăria lui Kaspar Hauser de Bogdan-Alexandru Stănescu, Imperiul pisicilor de Alex Tocilescu, Extraconjugal de Mihai Radu.

TREI

În ape adânci de Paula Hawkins, Îmi pare rău, sunt așteptată de Agnès Martin-Lugand, Monstrul de Walter Dean Myers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri