Caută
Close this search box.

Convulsii politice în Republica Moldova, după arestarea primarului Chirtoacă

30 de zile de arest la domiciliu pentru primarul Dorin Chirtoacă. Decizia a fost luată vineri seară de magistraţii de la Chişinău. Chirtoacă e suspectat de trafic de influenţă, într-un dosar legat de amenajarea parcărilor cu plată.

Potrivit Centrului Anticorupţie de la Chişinău, acesta ar fi dat indicaţii adjunctului său pentru ca o firmă austriacă să câştige licitaţia şi să realizeze proiectul. În schimb, potrivit unor surse, ar fi obţinut 13% din valoarea proiectului. Reţinerea influentului primar are şi efecte politice la cel mai înalt nivel, relatează TVR.

Liberalii din Republica Moldova au anunţat că se retrag de la guvernare, după ce primarul Chişinăului a fost arestat. Este vorba despre 3 miniştri şi grupul din parlament care asigură majoritatea. Aceasta nu se va pierde, dar va fi la limită: 51 de parlamentari, cel puţin pentru moment.

Deputaţii liberali au boicotat şedinţa în care premierul Filip a prezentat un Raport despre guvernare. El a îndemnat la calm şi a spus că justiţia trebuie lăsată să-şi facă treaba.

Preşedintele liberalilor din Republica Moldova, partid din care face parte şi Dorin Chirtoacă, a explicat gestul retragerii din guvern.

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal din Republica Moldova: „Chipurile, se luptă cu corupția. Dar, de fapt, se luptă cu Partidul Liberal. Se luptă pentru a compromite acest partid, care și-a asumat idealul național, unirea Republicii Moldova cu România”.

Situaţia este complicată la primăria Chişinăului, unde au avut loc arestări în lanţ, în ultimul timp. Practic, autoritatea executivă locală este decapitată şi se aşteaptă numirea unui interimar. Printre numele vehiculate este şi cel al purtătorului de cuvânt al preşedintelui Igor Dodon, care este şi consilier municipal.

Sursa foto: Sputnik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri